Preduzetnici.com

mesto gde se pričaju velike priče

Epic Games kupio Novosadsku kompaniju 3lateral


Novosadska kompanija 3Lateral otkupljena je od strane američke gejming kompanije Epic Games, koja stoji iza jedne od najuspešnijih video igara — Fortnite-a, kao i Unreal Engine-a — platforme za gejming development. Dve kompanije su ranije sarađivale na projektima koje je potpisivao Epic Games.

Kako navodi gamesindustry.biz, cifra za koju je prodat još uvek nije poznata. U istom izvoru navodi se i da će 3Lateral nastaviti da radi sa dosadašnjim partnerima na video igrama, filmskim i televizijskim projektima, a kako saznajemo kompanija će uprkos tome što je akvizirana od strane Epic Gamesa zadržati svoje ime i sa svojih 80-ak zaposlenih nastaviti da bude prisutna u Srbiji. Ovim će zaposleni sa domaćeg terena biti u prilici da sarađuju sa svetskim ekspertima. Takođe, sedište 3Laterala u Novom Sadu postaće grana Unreal Engine-a, odakle će kompanija zapošljavati talentovane pojedince iz regiona.

3Lateral je najpoznatiji kao pionir i inovator u oblasti gejming industrije koji snimanjem 4D podataka kreira realistične digitalne avatare. Primena ove tehnologije očekuje se ne samo u entertainment industriji već i u AI, mobilnoj, automobilskoj industriji. Zbog toga ne čudi što je deo plana da osnivač 3Laterala Vladimir Mastilović preuzme najveći deo odgovornosti za kreiranje što realističnijeg iskustva u proizvodima Epic Gamesa.

Izvor Startit

Ostavite komentar:

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial