Preduzetnici.com

mesto gde se pričaju velike priče

DA LI VEB-SAJT MOŽE DA VAM POMOGNE U VREME I POSLE KRIZE?


Kriza je tu, odavno, i trenutno nema nijedne branše koja nije pogodjena. Kriza koja nas je pogodila, koja još uvek traje, i za koju još uvek ne znamo kada će se završiti donela je mnogo stvari za koje nismo bili spremni. Teško da je neko mogao da predvidi ovakav scenario. Od gubitaka ljudskih života, zabrane kretanja, pa do proizvodnje, neizvesnosti i nagađanja šta nas čeka posle krize. 

Pored tragedija koje se već uveliko dešavaju, po svemu sudeći posledice će biti itekako vidljive i osetljive pogotovo i sferi biznisa. Akcije širom sveta pretrpele su snažan udarac. Neke berze su se zatvorile ili zabeležile svoje najgore dane u proteklim decenijama. Na primer Dov Jones Industrial AverageFTSE i Nikkei. Svi su pretrpeli oštre padove od izbijanje krize u Kini prošle godine. Dov Jones je pao skoro 3.000 bodova. Suma sumarum, globalne akcije pretrpele su pad od oko 25% tokom perioda koji danas nazivamo padom berzi 2020. godine. 

Šta kažu stručnjaci?

Mnogi stručnjaci, uključujući predsedavajućeg Federalnih rezervi, predviđaju još jedan period recesije. Suzbijen ekonomski rast i i oskudna potražnja na tržištu su neminovni. Goldman Sachs upozorio je na to da bi američki GDP mogao biti smanjen za 24% u narednom kvartalu 2020. godine. Ako se predviđanja ostvare, to bi bio pad 2,5 puta veći od bilo kog drugog pada u istoriji zemlje. Sa druge strane, godišnji rast GDP-a u Evropi mogao bi da se smanji za 5,6%. Ovo su sve ozbiljno loše vesti za preduzetnike i investitore iz svih industrijskih sektora.

Ekonomske promene

Ono što je sigurno je da ništa više neće biti kao što je bilo pre krize. 

Posle krize ćemo se susresti sa malo drugačijim tržištem, privredom, ekonomijom i kupcima. Neke privredne grane doživljavaju snažne udarce, i skoro na granicu su da budu iskorenjene u svom tradicionalnom obliku kakvim smo ih znali do sada, dok se pred drugima javljaju mogućnosti za razvoj.

Centralne banke u zemljama poput Velike Britanije i SAD reagovale su snižavanjem kamatnih stopa skoro na nulu (0,10% i 0,25%). Očekuje se da će takve mere umanjiti negativan uticaj pandemije i podstaći ekonomsku aktivnost. Preciznije, ovaj odlučni korak napravljen je kako bi se podstaklo zaduživanja i jačanje potrošačkih navika, omogućavajući različitim biznisima da održavaju tokove prihoda. Po ugledu na banke u razvijenim zemljama NBS je uvela moratorijum i prlično je nejasno kako će se i u kom smeru odvijati naplata kasnije. Takodje postoje neki pokušaji Vlade RS da se pomogne privrednicima sa kreditima iz Razvojnih fondova ali i tu su uslovi prilično nejasni i tek treba da se u budućnosti razjasne i kristališu prava i obaveze.

Da se vratimo na svetsku scenu. Američki Senat je uložio dva biliona dolara u ekonomiju donoseći istorijski predlog za pomoć. Nema sumnje da će mnoge kompanije propasti, ali bar neke od njih će dobiti odgovarajući podsticaj za razvoj svog biznisa zahvaljujući državnim merama. Što se tiče e-trgovine, farmaceutske industrije, logistike / isporuke, streaming biznisa i sličnih firmi, oni ne bi trebali mnogo da brinu. U suštini, oni su među glavnim profiterima usled povećanja potražnje za njihovim proizvodima i uslugama. Akcije kompanije za isporuku HeloFresh porasle su za 14,2% zbog očekivanog povećanja prihoda, a mogle bi dostići i ogromnih 69%Walmart je povećao plate radnika kako bi pozdravio špic potražnje potrošača. Prodaja neophodnih životnih namirnica učetvorostručila se za kineskog e-commerce giganta JD.com.

Digitalna rešenja kao mogući izlaz

Internet je jedna od retkih stvari (možda i jedina) koja beleži rast u ovoj krizi. Svi koji imaju šansu da se brzo prilagode to su već uradili ili pripremaju rešenje. Ovde nije reč samo o velikim prodajnim lancima, oni su već odavno uvideli prednosti e trgovine i uložili su značajna sredstva. Iz pouzdanih izvora, redakcija je imala uvid u jedno poslovno e-commerce rešenje gde je rekordna prodaja zabeležena na dan pred Black Friday, a od momenta krize svaki dan se obaraju rekordi prodaje. Medjutim ovde je reč o ljudima koji imaju male biznise, pekarima, cvećarima, restoranima, fastfood-ovima, prodavnicama i slično, i svim ostalima koji nemaju mogućnosti za velike manerve i nisu njihovi biznisi nisu spremni da podnesu gubitke u tim merama i da se lako oporave. Svi oni koriste sve moguće načine da sačuvaju svoj biznis i radna mesta. Mnogi u internetu vide spas. 

Ono što je uočljivo u poslednjih par nedelja je da na svakom listanju storija ili objava na Instagramu, FB-u, LN-u i ostalim društvenim mrežama, se može primetiti sve više banera sa komunikacijom „kupite online”, „dostava na kućnu adresu”, „kupujte bezbedno – online” i slično. U razgovoru sa marketing stručnjacima došli smo do zaključka da su se i sami algoritmi na društvenim mrežama izvessno izmenili i prilagodili trenutnoj situaciji. Ograničenje slobode kretanja i strah od virusa koji trenutno vlada naterao je potrošače da pronađu neki drugi put do proizvoda i usluga koje su im potrebne. Online je taj „drugi” put za koji se sve više potrošača odlučuje, a svi koji to mogu slede to izlazeći im u susret.

Ono što se trenutno dešava  u Srbiji i u svetu jeste edukacija tržišta, mnogo je novih putnika na „online putu”. Iz ugla vlasnika biznisa potrebno je prepoznati potrebe potrošača i prilagoditi ponudu koja može da se prenese na online tržište. Kod prodaje robe to nije prevelik izazov obzirom da e-commerce tržište nije nepoznanica u Srbiji, a u ovim danima beleži ogroman rast. Ovde se pre svega misli na e-commerce platforme. Na tržištu postoji dosta gotovih rešenja koja se lako mogu prilagoditi potrebama većine klijenata. Ukoliko su potrebe specifične i zahtevaju neke napredne ili specifične funkcionalnosti (integracija sa magacinom, SAP-om…) tada je najbolji izbor „custom made” rešenje koje je u potpunosti prilagođeno potrebama klijenta. Bitno je zaključiti da nema biznisa koji ne može da iskoristi prednosti  koje mu pruža online trgovina. Evo par primera:

  1. Ukoliko ste vlasnik biznisa koji ne može da realizuje prodaju roba i usluga putem online-a, ovde je šansa da potrošačima olakšate put do vašeg proizvoda ili usluge npr. pregled slobodnih i zakazivanje termina
  2. Možete da obezbedite dodatne informacije o proizvodu (nutritivne vrednosti, uputstvo za sklapanje plakara…)
  3. Generisanje lidova (edukacija, osiguranje, auto-industrija…)

Praktično mogućnosti su neograničene i rešenje postoji. Ključna stvar je da prepoznate potrebe vaših potrošača i da ih na adekvatan način shodno dosadašnjem iskustvu, predstavite u online okruženju.

Tradicionalni biznisi i radikalne promene koje ih očekuju

Mnogi tradicionalni biznisi koji se u velikoj meri oslanjaju na procese prodaje licem u lice uspešno su se prilagodili. Auto-kuće su glavni primer. Oni se sada nose sa neposrednim padom prodaje, koja je rezultat „zaključavanja” gradova i smanjene potrošnje. Shvatili su da najbolji način za transformaciju mogu pronaći putem digitalnih rešenja (platformi i usluga e-trgovine).

Isto tako, brojni restorani koji su zatvorili svoje prostore pokrenuli su usluge dostave prvi put u svojoj istoriji. Koriste aplikacije i veb-sajtove za kreiranje digitalnih menija i opsluživanje kupaca na nove načine. Novine koje su otkazale izdanja za štampu poboljšale su svoje digitalne operacije. Nezavisna knjižara Powell Book zaposlila je 100 radnika zbog neviđene „poplave” novih online narudžbina. Joga i fitnes centri odlučili su se da ponude online časove svojim članovima. Na osnovu svega ovoga jasno je da digitalizacija poslovnih procesa predstavlja način rešavanja i iskorištavanja prekida koji je izazivala pandemija koronavirusa.

Šta posle krize?

Postavlja se pitanje šta će se desiti kada sve ovo prođe i kada se svet vrati u normalne ritmove. Život će početi da teče nekim svojim tokom, ljudi će izaći da popiju kafu sa prijateljima koje nisu dugo videli, otići će u šoping, omiljeni restoran, do prodavnice iz kvarta i tako dalje. 

Šta znamo da će sigurno ostati posle krize? Posle krize će nam ostati veći broj online potrošača nego što ih je bilo pre krize, sa razvijenim navikama da proizvode biraju, poručuju i plaćaju online. Na nama je da prepoznamo priliku, shvatimo je kao svoju šansu, i da iskoristimo ovaj potencijal.

Konsultacije i mišljenje stručnjaka

U slučaju da vas je tekst inpirisao da krenete, na sad već neminovan korak, u smeru online trgovanja i drugih online rešenja slobodno se obratite redakciji i mi ćemo vas spojiti sa našim saradnicima i partnerima iz sveta IT-a za besplatne konsultacije i eventualnu daljnju saradnju.

Kako bi ispoštovali autorska prava, važno je da napomenemo da je ovaj tekst inspirisan tekstom na jednog bloga od ekipe iz homepage.rs

Ostavite komentar:

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial